Filmul Libertate (r. Tudor Giurgiu), premieră de gală la Sala Palatului pe 2 octombrie

Echipa filmului – într-un un turneu de promovare prin țară

După premiile obținute la Sarajevo și TIFF, filmul Libertate (r. Tudor Giurgiu), despre Revoluția Română, va intra pe marile ecrane din țară. Începând cu 25 august, regizorul Tudor Giurgiu, dar și actorii din film vor pleca într-un turneu de promovare prin România, unde vor participa la proiecții în avanpremieră și vor sta de vorbă cu publicul. Turneul include opriri la Odorheiu Secuiesc, Buzău, Brăila, Botoșani, Oradea sau Brașov, dar și premiera de gală de la București, care va avea loc la Sala Palatului pe 2 octombrie în prezența a sute de invitați. Programul complet și modalitățile de cumpărare a biletelor pentru fiecare oraș sunt disponibile online, pe transilvaniafilm.ro

Libertate este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989. În haosul și panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliţie Viorel (Alex Calangiu) e capturat și acuzat că e terorist.

Din distribuția filmului mai fac parte Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Mirela Oprișor, Leonid Doni sau Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Din 6 octombrie, filmul va fi distribuit în cinematografele din toată țara. 

Cronici:

„Filmul a reușit să construiască un veritabil ecosistem, fascinant a fi urmărit, cu micro-tensiuni, țeluri, ambiții și peste toate astea plutind o umanitate frustă. Dinamismul, însă, face filmul de la cap la coadă. Și angrenează foarte bine publicul, scenele colective au o forță aparte, castul în sine dă o forță aparte oricărei scene, iar imaginea e realmente de invidiat.”

Alberto Păduraru

Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est.”

Juriul CICAE, Sarajevo Film Festival

„Tudor Giurgiu zugrăvește o imagine realistă a haosului și tulburărilor revoluționare, pune sub semnul întrebării istoriile deja stabilite și, cel mai important, creează un film palpitant care captează atenția spectatorilor”

Cineuropa

LIBERTATE este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.

Mai multe detalii despre LIBERTATE:

https://www.facebook.com/Libertate.Filmul
https://www.instagram.com/libertate.filmul/

Mai multe detalii despre filmele distribuite de TRANSILVANIA FILM:

https://www.facebook.com/TransilvaniaFilm
https://www.instagram.com/transilvaniafilm/

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.