Îți place la noi ?

Vreau sa încep cu o întrebare simplă care mi-a zburat pe la ureche în această săptămână.

Tu cum îți arăți respectul pentru locul în care te afli?

Evident că poate să fie despre ce vreți voi, dar eu vreau să mă refer la un spațiu mult mai mare. Să zicem România. Îți place aici ? Te simți bine aici ? Dacă răspunsurile la marea majoritate a întrebărilor este nu, întrebarea firească este, ce mai cauți aici ? și de ce nu ești stabilit (ă) într-o altă țară ?

Dezbaterea este lungă și spinosă și nu vreau să adâncesc această latură a discuției mai ales că a plecat de la o întrebare … să îi spunem doar deplasată în anumite contexte.

Dar, dacă mai esti prin România înseamnă că îți place aici. Nu te dă, încă, nimeni afară din țară și preferi confortul în detrimentul culesului prin Spania sau Italia.

Cu alte cuvinte, te simți un pic european la tine în țară, nu ? Chiar dacă nu avem noi toți kilometrii de autostradă promiși și toate chestiile ca la carte s.a.m.d.

Excelent. Atunci te poftesc, la ințiativa Blogal, să le spui și acestor oameni care sunt motivele pentru care te simți european în România și poate pui mâna pe un weekend la conacul Kalnoky.

Eu, cu toate că am un sentiment neplăcut atunci când revin acasă de peste mări și țări, încă am motive să rămân pe aici, o perioadă. Îmi place să văd că evoluează lucrurile și „pe la noi”. „Cu viteza melcului”, dar se mișcă ceva, ceva, nu ? Mai e muuuult până departe, întradevăr, dar e ceva.

Cel mai mult apreciez piețele de crăciun, chiar dacă nu sunt ele ca afară dar, mai bine așa decât să fi dat coate încontinuare prin pițele tradiționale, nu ?

Din păcate știu doar una singură frumușică foc. Cea din Piața Mare din Sibiu. Este întradevăr și una prin București, cu trăsuri cu cai etc dar seamănă mai mult a bulevard de crăciun decât piață. Sau, mă rog, Piață și Bulevard de Crăciun, ca să împăcăm pe toată lumea.

Eu cam atât am avut să vă spun acum.

Sal`tare. Până data viitoare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.