O comedie romantică, pe o plajă pustie: „Băieții buni ajung în Rai”

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

Afișul filmului, realizat de GLITCH, îi prezintă pe actorii Bogdan Dumitrache, Cosmina Stratan și Șerban Pavlu.

Trailerul filmului, realizat de Wearebasca (Ștefan Schultz și Alin Boeru)

Dan (Bogdan Dumitrache) moare într-un accident de mașină. Ajunge în Paradis, o plajă pustie unde vremea e mereu caldă, iar berea mereu rece. Curând, însă, Dan află că nu e singur în acest loc. Laura (Cosmina Stratan), fata de care era îndrăgostit în liceu, e și ea aici. Vor reuși, în sfârșit, cei doi să fie împreună?

„Când am început să scriu această poveste, era pandemie, fugeam de oameni pe stradă și spălam cu spirt ambalajele produselor cumpărate de la magazin. În acele zile, mai mult ca oricând, îmi doream să nu mai fiu amenințat cu nimic – nici măcar cu Judecata Divină. Pentru că, dacă tot credem în miracole, hai să credem în toate miracolele, nu doar în alea care ne convin. Lumea întreagă se clocea în case, iar eu îmi imaginam plaja aceea superbă, pustie, în care ne aduce Dumnezeu să ne odihnim un pic, înainte de „interviu”.”

Regizorul Radu Potcoavă. 

Comedia romantică despre o poveste neașteptată de iubire într-un tărâm magic, scrisă și regizată de Radu Potcoavă, va fi distribuită de Forum Film.

„Băieții buni ajung în Rai” îi are în distribuție pe Bogdan Dumitrache, Cosmina Stratan, Sergiu Costache, Șerban Pavlu, Florentina Țilea, Ilinca Sava, Liviu Pintileasa, Marian Râlea, Aura Călărașu și Aurora Păunescu. 

Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, de sunet s-a ocupat Alexandru Dumitru și de muzică Alin Zăbrăuțeanu, iar Mălina Ionescu semnează scenografia și costumele.

Lungmetrajul a fost produs de Wearebasca și îi are ca producători pe Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe și Robert Fița. 

„Când Radu mi-a povestit prima oară despre „Băieții buni ajung în Rai”, m-am sfătuit cu partenerii mei, Ioachim Stroe și Robert Fița, și am știut că este filmul pe care îl căutăm de ceva vreme: original, funny, dar și emoționant, captivant. Pe scurt, un film pentru public, care își va avea locul lui. Genul de poveste pe care aș vedea-o într-o zi când simt nevoia să mă relaxez. Este primul film de public pe care îl produce Wearebasca, unul de la care avem niște așteptări și pentru care am putut păstra anumite standarde profesionale și creative, cu o echipă care colaborează constant.”

Claudiu Mitcu.

***

Regizorul Radu Potcoavă a studiat Regia la Universitatea Hyperion – Facultatea de Arte – și dramaturgia la Binger FilmLab (Amsterdam), beneficiind de o rezidență de creație la Nipkow Programm (Berlin). A regizat comedia de succes „Cuscrii” (al doilea film românesc al anului 2013, după numărul de spectatori), drama coming-of-age „Vara s-a sfârșit”, și a fost co-regizor al serialelor TV „Vlad” (sezonul 1) și „Ai noștri” (sezonul 1). De asemenea, a regizat câteva scurtmetraje de succes – trei dintre ele fiind nominalizate la Premiile Gopo.
„Băieții buni ajung în Rai” reprezintă a treia colaborare a lui Radu Potcoavă cu Wearebasca, după scurtmetrajele Mă cheamă Costin” (2016) și „Miss Sueño” (2018).


Un film realizat cu sprijinul: Chainsaw Europe, Pernod Ricard, Movie People, Mercedes, Caii de la Letea.

Finanțatori: McCann Erickson, Initiative Media, Propaganda 

Distribuitor: Forum Film

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Zile și Nopți, Cinemap, Adevărul, Cinefan, Films in Frame, All About Romanian Cinema, Happ.ro, IQads, Like5, Liternet, MovieNews, News.ro, Observator Cultural, Playtech, Psychologies, Revista FILM, Spotmedia, Urban.ro, Ziarul Metropolis.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.