Pregătiți căștile. Și toamna jucăm tenis !

Da. Din nou. După prima aventură pe terenul de tenis în compania unor bloggeri mai de soi (a se înțelege cu tupeu), a venit timpul să încălzim atmosfera repede repejor până nu vine iarna peste noi, așa cum m-am grăbit să cred.

Acum, invitația de a participa la un nou turneu de tenis între românii cu blog la cap vine de la Andreea Burlacu. Pe scurt … Bloggers Open 2013. Click și citiți mai departe.

Provocarea este simplă: cu ce mă ajută pe mine tenisul ? Răspunsul este cât se poate de simplu. Mă ajută să țin sub control o burtă fără să ridic ritmul cardiac pe pereți și nici să îmi culeg picioarele de pe jos a doua zi. Mai în glumă mai în serios tenisul este mai mult de atât. Este un stil de viață și de echilibru pe toate planurile. Eu cel puțin așa îl văd. Nu am renunțat în a merge pe un teren din când în când, chiar și în vacanțe când am ocazia, pentru că jocul de-a deține controlul unui meci este ceva mai interesant decât să arunci ceva sau să troznești cât te țin puterile … altceva.

Chiar dacă mă repet, eu încontinuare cred că un jucător de tenis oricât de slab este trebuie să joace tenis și nu să fie umilit pe teren. Asta mă aștept să văd la Bloggers Open 2013. Ba chiar mă aștept să văd o galerie mai bogată în finală unde de altfel sper să nu ajungă tot Meșter. Am tot respectul pentru perseverența sa și pentru aptitudinile de care dă dovadă dar … cred că îi ajunge un turneu, nu ? Hai să vedem cine îl poate detrona pe Meșter (dacă se prezintă) de pe soclul de cel mai bun blogger la tenis.

Cu ce mă mai ajută pe mine tenisul ? Mă mai ajută să întâlnesc tot felul de oameni interesanți. Ultima oară am avut plăcerea să fac un schimb de mingi cu un medic al unui lot național. Mai mult nu am să spun pentru că te las pe tine să îl găsești de partea cealaltă a fileului. Joacă bine, plasat și cu lovituri în forță dar nu rezistă într-un meci mai lung. Din păcate nu cred că are blog.

Mai mult … de pe la mirobolantul loc de munci încep să aflu că am din ce în ce mai mulți colegi care … joacă tenis. Poate la primăvară reușim să încropim și o cupă a presei la tenis (cum se făcea odată). Nu de alta dar am mai auzit prin unele colțuri ale online-ului că ăștia de prin presă sunt niște oameni mai stilați așa, nu sunt toți niște opăriți.

De ce este interesant tenisul ? Pentru că poate fi jucat și pe plaja. `Mă rog … un fel de tenis pe plajă … de la greci. Partea frumoasă este că nu i-am văzut că filosofează dacă  fost in or out.

Mai sunt și alte motive pentru care merită să lași spartul de seminte pentru ceva mai elegant. Din punctul meu de vedere merită lăsat și fotbalul pentru că avem deja mai multe terenuri de tenis decât de fotbal.

Zic să ne oprim aici pentru că vorba multă e sărăcia omului și oricum nu vorbele contează pe teren ci faptele.

Bloggers Open 2013 este un eveniment organizat de GM Tennis si susținut de OrangeSony Mobile si Sarto Made to Measure.

PS: Pentru oamenii cu blog la cap … înscrierile pentru Bloggers Open 2013 se fac acilișa, iar impresile fierbinți de la firu mingiei se vor regăsi pe facebook … icișa.

See you on the tennis court !

Ionut Dragu

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.