Sunt un covrigar înrăit. Caut leac!

De ce ? Pentru că nu mă determină să renunț la mașină nici lipsa deszăpezirii de pe străduțele din București (am lanţuri deci ies din orice situaţie), nici temperaturile de -17, -18 grade dimineața, trei zile la rând. Nu. DELOC!

Pentru fiecare din situațiile amintite mai sus am câte o întâmplare interesantă să vă povestesc.

Cum ninge ceva mai mult și bate vântul … se blochează aproape totul pe străduțele din București. Cred că știm bine situațiile din aproape fiecare an în care maşinile de gunoi sau ambulanțele nu au putut să intre pe străduțele laterale din cauza lipsei deszăpezirii.

`Acum, unii preferă să aștepte mașina magică de deszăpezire. Alți, cum este cazul vecinilor mei, pun mâna pe lopată și își croiesc singuri drum pe străduță. Dap. Singuri! Și nu sunt nebuni și nici nu au băut ceva înainte. Cu această ocazie îi felicit pentru spiritul civic, neîntâlnit până acum (de mine cel puțin). Nu vorbesc de acţiunea blgosferică de curăţat cărările de la spital (sau ce era) că … acolo este altă poveste (lăudabilă de altfel)

Regret că nu am putut participa la acțiunea lor, dar cred totuşi că mi-am achitat datoria după ce am lopătat un loc de parcare pe care nu mă supăr să îl împart în această iarnă cu cine vine mai devreme acasă. Mai mult ca sigur o să pierd de fiecare dată.

În a doua situație … pentru temperaturile sub -15 grade, nu știu ce să zic. Pe scurt,  buburuzei mele i se blochează roțile din față (dacă nu amândouă cel puțin una). De ce ? Nu știu să vă spun exact cum, dar fără o smucitură la plecare de pe loc nu am șanse să mă mişc undeva. `O fi de la bătrânețe ? Analizele le are la zi. Nush …

Poate că nu ar fi rău să merg pe mâna recomandărilor de anul acestea de la Gala Autovot via Automarket.

Potrivit votului din acest an cele mai accesibile mașini sunt, în ordinea de pe podium, Ford Focus, Opel Ampera si Citroen C4/DS4 (deși nu văd cum poate fi Ampera accesibilă la aproape 50 de mii de euro … Dar în fine … )

La capitolul mașini premium, anul acesta cele mai … sunt BMW Seria 6, Range Rover Evoque și Audi A6.

Nu pot să nu omit plăcerile și părerile de rigoare ale celor care mișună online … Ca şi mine de altfel … Așa că … WWW-iștii au văzut ca cea mai accesibilă mașină Citroen C4/DS4, Ford Focus și Toyota Yaris (aici am nimerit clasamentul, sâc). Tot din același mediu, ca mașini cele mai din gama premium au fost selectate Audi A6 (și aici ne-am potrivit de minune, sâc again), Range Rover Evoque și două „bucăți” care împart același loc 3, Chevrolet Camaro și Porsche 911.

Mai multe detali dar și transmisiunea integrală a ceremoniei … pot fi consultate cu încredere, aici.

În loc de încheiere, dacă aș dispune de cash … aș alege pe loc un Ampera, chiar dacă face cât o casă. În schimb 500 de km autonomie pe electric sună promițător.

PS: Aștept cu nerăbdare ediția de anul următor să văd dacă îmi ies mai mult de două nimereli în clasamentul blogerilor. Iar dacă anul trecut m-a plimbat de mi-a sărit cafeaua domnu` Bogdan, sunt tare curios cum s-ar descurca un C4 (ca să rămân în familia C-urilor) :). Am auzit multe chestii bune despre el. Aşa o fi ?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.