Tunisia. Impresii de călătorie. Ep 4. Două locuri musai de văzut.

După ce v-am povestit primele impresii despre Tunisia, v-am oferit câteva recomandări și v-am spus şi cum sunt aventurile nisipoase… ca să nu fac un fel de telenovelă fără sfârșit cu aventurile mele prin Tunisia am să fac un 2 în 1 cu acest post și am să includ două locuri frumoase de văzut prin Tunisia. Pentru început vă spun un amănunt important. Dacă veniți în Tunisia, alegeți 7 zile de vacanță, 8 chiar, astfel încât să nu vă simțiți alergați dintr-un loc în celălalt și să aveți suficient timp să vă și bucurați de facilitățile hotelulului ales.

Pentru început o să mă opresc la Colosseum, pentru că față de cel de la Roma, cel din Tunisia, El Jem, l-am găsit mai impreionant și mult mai frumos …

Ca să te plimbi liniștit cam prin toate colțurile Colosseumului ai nevoie de cel puțin o oră.

Un alt loc foarte interesant de văzut dacă tot ați bătut atâta drum până pe pământ african sunt ruinele Cartaginei. La acestea nu am reușit să ajung. La fel se întâmplă și în cazul Medinei. Pe acestea două le voi vedea data viitoare. Sper.

De fapt … eu am dat ultimele două locuri de mai sus pe Sidi Bou Said. Un orășel cochet, relaxant şi în care te poți pierde (la figurat) pe străduțe 3-4 ore. Priveliștea de mai jos, alături de o cafea și o apă, încheie cel mai frumos kilometri alergați prin Tunisia de la nord la sud.

Despre Sidi Bou Said ar mai fi de spus că este ridicat în stil tipic maur, în combinații de albastru și alb, de unde priveliștea către golful Tunisului este … incredibilă.

La cafeneaua-restaurant din imagini vă pot oferi nişte ponturi. Dacă vă este sete, sucurile naturale (lămâi-portocale) sunt aduse într-un pahar destul de mare iar ceaiurile sunt cam la un sfert-jumătate din cantitatea sucurilor. Atenţie însă la ce vă mai aduce chelnerul pe masă pentru că fursecurile sau prăjiturelele NU sunt din partea casei şi sunt destul de scumpe. Dacă un suc mare este 3 sau 5 dinari, fursecurile sau prăjiturile sunt 12 dinari. Deci …

Dacă tot aţi ajuns prin Tunisia, probabil că veţi vrea ca suvenir un trandafir de deşert …

Singura recomandare ar fi să nu iei trandafiri coloraţi ci în culoarea lor naturală.

  În loc de încheiere … o mică glumă 

Turist: Vreau și eu o bere.

Chelner: 1 dinar.

Turist: Și o cafea și o apă rece te rog

Chelner: 1 dinar.

Turist: Și aș vrea să merg la toaletă până îmi aduci tu ce ți-am spus.

Chelner: 1 dinar.

Turist: 1 dinar și pentru toaletă ?

Chelner: Da. Un dinar.

Turist: Bine, bine dar dacă vreau să dau o fâsâită, ce fac ?

Chelner: 1 dinar domnule.

Turist: Dar ce ai `domne de îmi ceri un dinar pentru orice fac aici ?

Chelner: În acest caz 2 dinari domnule.

 

PS: Dacă simți că ar trebui incluse și alte recomandări pe lângă cele pe care le-am semnalat eu prin acest post … aștept părerile și opiniile în comentarii. Altfel … îți doresc să ai parte de o vacanță reușită.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.