Asociația Écolage lansează proiectul „Maniacii de maniere” 

Proiectul „Maniacii de Maniere” este dedicat tinerilor și constă în promovarea unui sistem de valori comune în rândul acestora și încurajarea lor spre a-și dezvolta un spirit civic, inovator, creativ și responsabil. 

Prin acest proiect cu rol educativ, Asociația Écolage își propune creşterea gradului de informare şi sensibilizare a tinerilor asupra dimensiunii vieţii sociale, formarea şi dezvoltarea atitudinii civice și responsabile. Principalul obiectiv este dezvoltarea unei generații de adulți conștenți și informați cu privire la comportamentele și normele sociale, drepturile și obligațiile individuale, dar și în cadrul apartenenței la grup, prin implicare activă în respectarea comunității locale. 

Proiectul „Maniacii de Maniere” se desfășoară în perioada aprilie – iunie 2022 și se adresează în special adolescenților. Acesta va conține o serie de filme scurte, episoade, în care protagoniști sunt chiar tinerii. Fiecare episod are ca temă bunele maniere sau normele de comportament ale tinerilor în diferite situații sociale uzuale, în societate, în grupul de prieteni, în familie sau la școală. Se va prezenta, astfel, într-un mod distractiv și educativ deopotrivă, care sunt comportamentele dăunătoare și care sunt cele benefice.

”Ne propunem să contribuim, în mod vizibil și măsurabil, la îmbunătățirea comportamentelor sociale neadecvate sau iresponsabile din rândul tinerilor, prin „puterea exemplului”. Totodată, ne propunem să demarăm o campanie online și offline de promovare a acestui proiect, prin care să accentuăm potențialul de „cool” pe care îl are un comportament responsabil, în spirit civic și în concordanță cu normele morale și de educație social acceptate, dar și cu contextul socio-cultural actual al României.”

Sonia Nechifor, Președintele Asociației Écolage

Despre Asociația Écolage

Asociaţia Écolage are ca scop principal organizarea și promovarea activităţilor și proiectelor educative în domeniul etichetei și a bunelor maniere, precum şi facilitarea accesului publicului la acest tip de evenimente culturale. Activitățile privesc pregătirea, formarea și dezvoltarea continuă a copiilor, tinerilor și adulților, în vederea atingerii obiectivelor personale și profesionale propuse de către aceștia. 

Web: www.ecolage.ro

Facebook: www.facebook.com/EcolageSchool  

Instagram: www.instagram.com/ecolage_school 

Youtube: www.youtube.com/channel/UCsCzeI3d54fsh8orlK-RiYg 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.