Ce poți să faci cu mânuțele alea două ?

Uită-te bine la ele. Te mai întreb încă o dată. Ce poți să faci cu ele. Hai să vedem. Poți să le agiți în aer la un concert. Poți să le ți încrucișate la piept când nu îți convine ceva sau când suspectezi ceva. Poți să le ți pe volan și să te bucuri de noua ta mașină. Poți să te joci până nu mai poți cu noul telefon / tabletă. Poți să fotografiezi de dimineață până seara târziu tot felul de ipostaze și situații într-o destinație nouă. Poți să te scarpini unde vrei și unde arde …

Ne-am gândit la tot ? NU

Cu mânuțele alea două poți să îți salvezi prietenul / prietena de la o moarte sigură. Sunt destule situații care au un rezultat nefericit dar unele dintre ele pot fi evitate cu o minimă cunoștiință în acordarea corectă a primului ajutor. Nu e ceva sf și nici complicat. Trebuie doar să fi un pic atent și hotărât să intervi tu până ajunge un ajutor specializat. De multe ori sunt și alte persoane care au nevoie de ajutor medical. Unele au motive intemeiate, altele mai puțin … dar asta nu mai conteaza în momentul respectiv. Cu toții am apelat cel puțin o dată la serviciile medicale de urgență și tot cel puțin o ddată o să mai apelăm la ele.

Așa că știți vorba aia că de ce ți-e teamă, fix de chestia aia nu scapi. Nu aș vrea să încerc și gluma aia morbidă că vrei nu vrei, tot la noi ajungi dar până când o fi să fie … parcă tot mai frumos e să te bucuri de viață în toate felurile posibile, nu ?

Dintre toate meseriile posibile din lumea asta, cea mai delicată pe care o găsesc în acest moment este cea de ghid. De ce ? Păi pentru că ești răspunzător de tot grupul pe care l-ai luat în primire. Cum i-ai luat, tot așa ar fi bine să îi și returnezi, nu ? Între timp însă pot să apară tot felul de situații și accidente.

Ca să fiu mai scurt, deschideți voi cartea de prim ajutor (aia mai groasă) și alegeți-vă orice situație de acolo. Toate situațiile de acolo sunt cât se poate de posibile în orice moment atunci când călătorești. Așa că dacă nu vreți să vă uitați și voi ca la sfintele moaște, cum am înțeles că au făcut în această situație, culmea, în plin Mall (nu mai spunem care că … ), puneți mâna și treceți examenul acesta. Nu se va ruga nimeni de voi să le treceți pragul dar s-a putea mai târziu să vă pară rău.

Nu vreau sa vă sperii și nici să vă cânt la coarda afectivă. Nu este cazul, dar ferească sfântu să nu aibă cine să îți acorde ție (subliniez) primul ajutor.

Eu am răspuns la câteva alerte, iar un rezumat al lor poate fi lecturat aici.

Spor la salvat vieți !

EUE51

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.