Cei mai buni inamici, cei mai răi prieteni!

După mai mult de 80 de ani în care rivalitatea dintre ei a distrat publicul de toate vârstele, cu siguranță, fiecare dintre noi și-a ales preferatul, fie că îl preferăm pe Tom sau îl susținem pe Jerry. Cei doi ne surprind cu noi aventuri, în lumea reală, din 1 iunie, în cinematografele din România.

În filmul „Tom și Jerry”, regizat de Tim Story, este reaprinsă una dintre cele mai iubite rivalități din istoria filmului, când Jerry se mută în cel mai bun hotel din New York în ajunul „nunții secolului”, iar planificatoarea evenimentului, Kayla, este astfel forțată să-l angajeze pe Tom pentru a scăpa de el. Lupta dintre pisică și șoarece care urmează amenință să îi distrugă cariera, nunta și, eventual, hotelul în sine. Dar, în curând, apare o problemă și mai mare: un personaj diabolic și ambițios care conspiră împotriva celor trei.

Un amestec atrăgător de animație clasică și acțiune live, noua aventură a lui Tom și Jerry deschide un nou drum pentru îndrăgitele personajele obligându-i să facă, în cele din urmă, imposibilul… să colaboreze pentru a salva ziua.

Rolurile principale în filmul „Tom și Jerry” sunt jucate de pe Chloë Grace Moretz („Neighbours 2: Sorority Rising”, „The Addams Family”), Michael Peña („Cesar Chavez”, „American Hustle”, „Ant-Man”), Colin Jost („How to be Single”, „Saturday Night Live”), Rob Delaney („Deadpool 2”, „Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw”), Pallavi Sharda („Lion”), Jordan Bolger („Peaky Blinders”), Patsy Ferran („Darkest Hour”), Nicky Jam („Nicky Jam: El Ganador”), Bobby Cannavale („The Irishman”, „Ant-Man and the Wasp”), Lil Rel Howery („Judas and the Black Messiah”, „The Angry Birds Movie 2”) și Ken Jeong („Crazy Rich Asians”, „The Hangover”, „Transformers: Dark of the Moon”).

Filmul a fost regizat de Tim Story („Fantastic Four”, „Think Like a Man”, „Barbershop”) și produs de Chris DeFaria („The LEGO Movie 2”, „Ready Player One”, „Gravity”).

Scenariul a fost scris de Kevin Costello, pe baza unor personaje create de William Hanna și Joseph Barbera. Producători executivi ai filmului sunt: Tim Story, Adam Goodman, Steven Harding, Sam Register, Jesse Ehrman și Allison Abbate. Echipa de creație și producție îi include pe: directorul de fotografie Alan Stewart, designerul de producție James Hambidge, editorul Peter S. Elliot și designerul de costume Alison McCosh. Muzica a fost compusă de Christopher Lennertz.

Warner Bros. Pictures și Warner Animation Group prezintă un film Tim Story, „Tom și Jerry” distribuit în întreaga lume de Warner Bros. Pictures. Filmul va fi lansat în Romania pe 1 iunie 2021, de Vertical Entertainmet.

DESPRE PRODUCȚIE

Drăguț, inteligent și la fel de viclean ca oricând, Jerry Mouse – așa cum afirmă cu îndrăzneală mica sa carte de vizită – are misiunea de a-și găsi căsuța perfectă în cel mai mare oraș din lume, New York. De-a lungul drumului, se lovește de pisica vagaboandă Tom, care cântă la pian și distrează trecătorii pentru câțiva dolari în Central Park. În mod firesc, apare calamitatea, lăsându-l pe Tom fără slujbă, pian și grămada de bani pe care îi adunase.

După ce i-a dat felinei furioase lovitura de grație, Jerry se stabilește în cel mai elegant hotel din oraș, Poarta Regală, ajutându-se la cele mai bune facilități – chiar sub nasul personalului, inclusiv al planificatorului de evenimente, nou angajata Kayla.

După ce mințise în legătură cu experiența și acreditările sale, Kayla speră își permanentizeze jobul angajând vânătorul perfect de șoareci: Tom. Posibilitatea răzbunării apare brusc în labele lui și Tom are doar câteva zile să scape de Jerry înainte ca hotelul să găzduiască nunta considerată evenimentul social al sezonului … de preferință fără rozătoare!

Regizorul Tim Story a fost încântat să preia clasicul duet-duel pentru un public modern de film. „Când vine vorba de umor, Tom și Jerry, cu o comedie fizică excesivă – transcend timpul”, afirmă el. „Ce am făcut cu acest film a fost să luăm această pereche istorică așa cum s-ar vedea în mod normal într-o casă, să zicem, le-am pus pe o pânză mult mai mare. Acum se află într-un hotel imens și în prezența oamenilor reali. Nu neapărat vorbind cu ei, desigur, dat interacționând cu siguranță cu ei și provocând haos peste totAm rămas fideli personajelor originale”, asigură Story, „așa că practic aleargă, bătându-se reciproc … toate lucrurile pe care sunteți obișnuiți să le vedeți făcute de Tom și Jerry. Acțiunea este în concordanță cu aceste personaje așa cum le-am cunoscut întotdeauna”.

După cum le-au cunoscut fanii, dar, după cum remarcă producătorul Chris DeFaria, „Publicul îi va vedea pe Tom și Jerry într-un mod în care nu cred că a mai văzut nimeni până acum: un film hibrid cu animația clasică care ne permite să aducem toate cascadoriile nebunești și gulmele pe care oamenii le asociază cu desenele animate originale într-un mediu din viață-acțiune, din lumea reală.

În acea lume reală, Chloë Grace Moretz o interpretează pe Kayla, care, la fel ca Tom și Jerry, este un artistă a înșelăciunilor. Actrița a fost o fană a inamicilor-prieteni de când își poate aminti. „Când eram o mică, probabil înainte să înțeleg cu adevărat desenele animate, am început să mă uit la Tom și Jerry. Există ceva hilar la ei, sunt amabili de-a felul celor Trei Nătărai: mergând cap în cap, lovindu-se reciproc, dar la sfârșitul zilei sunt probabil cei mai buni prieteni ”, spune ea. „Sunt un mare fan al Hannei-Barbera în general. Când eram o fetiță care creștea cu patru frați mai mari, am văzut acele desene animate tot timpul. ”

Scenaristul Kevin Costello, care a simțit presiunea de a fi la înălțimea legendelor, spune: „Lucrul la „Tom și Jerry” a fost o experiență extrem de interesantă și intimidantă. Există un motiv pentru care aceste personaje sunt încă atât de populare, 81 de ani mai târziu, în toată lumea și am vrut să fiu extrem de atent să onorez acest lucru. Tom și Jerry trebuiau să fie ei înșiși – să arate ca ei înșiși, să nu vorbească ca ei înșiși și, evident, să se angajeze într-o violență de desene animate absurde, pline de veselie. M-am distrat atât de mult mergînd pe durmul deja bătătorit, încercând să descompun totul la nivel de personaj și găsind modalități de recontextualizare a elementelor clasice într-un mod care se simțea nostalgic, dar nou. ”

Starul Michael Peña este, de asemenea, un fan de multă vreme și ne transmite încântarea lui. „Am crescut cu Tom și Jerry, iar acum nu doar ajung să fiu într-un film cu ei”, spune el, „dar și mai bine este că fiul meu și copiii fratelui meu, care urmăresc și ei desenele animate, sunt nerabdători să vadă acest film.

În timp ce realizarea unui film în orice mediu – live-action sau animat – prezintă propriul său set de provocări, Story spune că servirea fanilor de toate vârstele din întreaga lume a alimentat decizia cineastilor de a face ambele, de a „rămâne fideli apectului și emoțiilor originale Tom și Jerry – păstrându-i pe ei și întreaga colecție de „co-staruri” obișnuite, autentice pentru lumea lor 2D, dar în același timp, reimaginându-i pentru a se încadra în cea tridimensională, a noastră. Adică, cine nu ar vrea să stea cu Tom și Jerry în viața reală? ”

Story, care până acum a regizat doar filme de lung metraj live-action, spune: „Am fost încântat să aduc asta pe ecran și să le duc în lumea „reală”,  să le văd alergând și luptându-se între ele într-un oraș mare ca New York.

„Am crescut cu aceste desene animate”, continuă el, „așa că am vrut să mă asigur că le rămânem fideliNu am oprit acțiunea; publicul va auzi efectele sonore cu care sunt obișnuiți, în timp ce Tom și Jerry se aleargă unul pe celălalt și distrug tot ce se află în calea lor. Ne-am asigurat că se luptă și se luptă des”, râde el. Revoluția, spune el, este că „la un moment dat, trebuie să se reunească și să lucreze împreună, pentru a salva ziua”.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.