Cu ce rămân după un Social Media Summit

Multe cifre, multe date, multă informație, foarte multă informație, recomandări, sfaturi utile și cu o impresie generală a mediului social de pe meleagurile dâmboviţene. Multe fețe tinere. Extraordinar de multe. Feminine. Semn clar că … Social Media are faţă frumoasă.

Pe repede înainte ca să nu ajungem la kilometrii de page-uri, pardon, pagini (se cam ia lenea de a vorbi pe românește).

Cu ce am rămas de la Social Media Summit de la Bucureşti, organizat de Revista Biz, se regăsește aici dar și  aici, aici şi aiciaiciaici șiii  aici.

Câteva aspecte care mi-au rămas întimpărite, la rece, ar fi că … anul trecut către oamenii cu blog (la cap) au ajuns peste 400 de mii de euro. Puțin, mult ? Eu cred că este puțin și mulți se tem să declare restul, probabil, de frica fiscului. Oricum, 30% din cei care au răspuns aduc greul în această sumă. `Să le fie de bine.

Pe Facebook ar fi șase tipologii de oameni. Pragmaticul – Militantul – Conectorul – Aprobatorul – Auto-propagatorul și Exploratorul. În detaliu despre fiecare, poți citi aici.

`Cică, bloggeri ar fi mult mai constanți în scris decât presa din România, online firește, iar partea cea mai frumoasă este că cele mai active zile ale presei în online sunt miercurea și joia.

Referitor la „sfântul lăcaș” social media, Facebook. Din curtea sa: LIKE-ul nu moare, se transformă în bought, consume și/sau wanted, iar like-ul love este mult mai apreciat decât unul normal.

Un aspect şocant ar fi că marketingul în Social Media din România este irelevant. Oamenii de la vânzari ar trebui să se implice mai mult.

Restul, sunt detalii care merită parcurse cu răbdare pe linkurile de sus şi de jos.

Apreciez efortul celor de la Revista Biz de a organiza acest eveniment şi la Bucureşti. Este un moment important pentru cei care se ocupă exclusiv sau şi de social media, indiferent de companie, chiar dacă se aud uneori aceleaşi lucruri. Repetiţia este mama învăţăturii, mai ales dacă vi la eveniment şi … joci un solitaire cinstit.  Pe viitor sper să pot ajunge şi la ediţiile viitoare. Dacă nu invitat, plătit şi tot mă voi regăsi printre ultimele locuri din sală … pe lângă Blogatu `aşa.

O parte din prezentările de la SMS Bucureşti sunt aici, aici, aici, aici, aici, aici şi cam atât am reuşit să găsesc până acum.

Later edit: TOATE prezentarile se regăsesc frumos aranjate AICI.

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.