Dialog @ unteatru – liceenii și studenții, față în față cu actorii și regizorii independenți

Fidel misiunii sale de a educa și forma noi generații de artiști, unteatru continuă să ofere liceenilor și studenților pasionați de lumea teatrului, ocazia de a intra în legătură cu regizori și actori independenți consacrați, în pregătirea unei viitoare cariere artistice. Peste 150 de tineri din București și din țară au urmărit, în luna noiembrie, spectacolele difuzate în cadrul proiectului educațional Dialog @ unteatru, pe platforma unteatru cinematic. În completarea experienței de vizionare, aceștia s-au lăsat inspirați de Richard Bovnoczki, Florina Gleznea, Mariana Cămărășan și Lari Giorgescu, artiștii care au acceptat invitația de a intra în legătură directă cu spectatorii și de a împărtăși din experiențele lor în lumea teatrului.

Chiar și în condiții restrictive, când sălile de teatru sunt închise, iar întâlnirile nu se pot desfășura în formula lor clasică, Dialog @ unteatru, cel mai recent proiect educațional dedicat tinerilor care-și doresc să urmeze o carieră artistică, a reușit să găsească o formulă de a se adapta noului context. Timp de o lună de zile, liceeni și studenții din instituțiile de învățământ partenere au avut posibilitatea să urmărească online, la calitate premium, patru spectacole one-man-show din repertoriul unteatru. Sute de spectatori au accesat înregistrările disponibile pe platforma VoD de teatru independent, urmărindu-i pe artiștii invitați în spectacole precum ,,Moscova-Petuski’’, ,,Cinci ore cu Mario’’ (r. Mariana Cămărășan), ,,Eine kleine Nachtmusik’’, de Gigi Căciuleanu și ,,Poezia visului’’, de Miriam Răducanu.

După vizionare, spectatorii au intrat în dialog cu artiștii Richard Bovnoczki, Florina Gleznea, Mariana Cămărășan și Lari Giorgescu, nume reprezentative pentru scena independentă autohtonă, care au răspuns tuturor întrebărilor venite din public, descriind procesele artistice care au condus la realizarea spectacolelor prezentate. Participanții au aflat detalii despre parcursul profesional al fiecărui invitat, au descoperit noi tehnici de actorie și au explorat culisele teatrului independent. Proiectul s-a încheiat cu promisiunea unei inițiative similare, care să susțină continuitatea relației create odată cu această serie de întâlniri.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.