Films 4 Kids – O Nouă Secțiune la BIFF 2020

Anul acesta, se împlinește o dorință veche a echipei de organizare a Bucharest International Film Festival și anume Secțiunea Films 4 Kids. Astfel si cei mici au ocazia sa se bucure de atmosfera unui festival de film.

Trei filme emoționante, premiate pe plan internațional, îi vor încânta pe cei mici și chiar și pe cei mari, în weekend-ul 28 – 30 august 2020: „Călătoria fantastică a Maronei”, r. Anca Damian, „Aïlo: une odyssée en Laponie”, r. Guillaume Maidatchevsky și „La tortue rouge” (The Red Turtle), r. Michael Dudok de Wit. Acestea au în comun forța, curajul și prietenia, valori care ne dorim să inspire și să călăuzească publicul BIFF.

Films 4 Kids
Proiecțiile din cadrul secțiunii Films 4 Kids vor avea loc într-un loc inedit, la un cinema de tip rooftop de la Opera Comică pentru Copii (Calea Giulești, nr. 16). Această locație nu este întâmplător aleasă deoarece aceasta este o instituție de cultură unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, ce încearcă să îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi printr-o mulțime de proiecte extraordinare.
Pentru ca festivalul isi doreste să contribuie la cultura cinematografică a celor mici și familiile sa fie incurajate să participe la activități în aer liber în această perioadă dificilă, intrarea la proiecțiile din cadrul Secțiunii Film 4 Kids este gratuită, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile. Mai mult, după proiecția filmelor, Opera Comică pentru Copii vă invită să rămâneți în același loc pentru a privi stele, planete și sateliți prin telescop, gratuit, în cadrul activității Observatorul OCC.

Programul secțiunii Films 4 Kids:

Vineri, 30 august, ora 20:45 – „Călătoria fantastică a Maronei” (L’extraordinaire voyage de Marona – original title), r. Anca Damian, o coproducție Belgia, Franța, România.
Cel mai recent film semnat de regizoarea Anca Damian a pătruns în inimile celor care l-au văzut, impresionați atât de stilurile de animație îmbinate într-o manieră inedită, cât și de povestea captivantă a protagonistei. O cățelușă care trece prin tot felul de întâmplări își trăiește fericirea „invers ca la oamenii ce vor mereu altceva decât ce au”. „Ei numesc asta a visa. Eu numesc asta a nu ști să fii fericit”, spune Marona și ne învață și pe noi acest lucru pe tot parcursul filmului: să trăim bucuria ca pe o magie ce transformă fiecare pas făcut în viață într-un câștig pentru inimă.
Acest basm modern despre dragoste necondiționată și sacrificiu, inclus și în Competiția BIFF de anul acesta, a fost premiat în 2020 la Dublin – Câștigător al Premiului Juriului și la TIFF – Nominalizare  pentru Cel mai bun lungmetraj animat.

Sâmbătă, 29 august, ora 20:45 – „Aïlo: une odyssée en Laponie”, r. Guillaume Maidatchevsky, o coproducție Finlanda, Franța 
Regizorul acestei experiențe cinematografice ce combină filmul documentar cu cel de acțiune, ne introduce în atmosfera friguroasă scandinavă, chiar și în luna august. Un ren nou-născut și vulnerabil, Aïlo, trebuie să depășească provocările care îi stau în calea primului său an de viață, în peisajele uimitoare ale Laponiei.

Duminică, 30 august, ora 20:45 – „La tortue rouge” (The Red Turtle), r. Michael Dudok de Wit, o coproducție Franța, Belgia, Japonia.
Într-o animație plină de subînțeles, „Țestoasa roșie” este povestea momentelor marcante din viața unui om, spusă din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insula tropicală populată de țestoase, crabi și păsări. Spectatorii sunt încurajați să se identifice cu personajul principal și să descopere pe cont propriu semnificația ascunsă a parabolei. Filmul a fost premiat la Cannes 2016 – Un Certain Regard Special Prize.

Bilete & Program
Acum, sperând că v-am transmis măcar puțin din magia BIFF 2020, vă anunțăm oficial că întregul program al festivalului este disponibil pe site: biff.com.ro și pe Facebook, iar biletele pot fi achiziționate de pe eventbook.ro

Gala de Închidere
Pe această cale dorim să vă anunțăm faptul că Gala de Închidere a ediției a XVI-a BIFF va avea loc pe 2 septembrie, ora 19:30, la Cinema Muzeul Țăranului. După anunțarea câștigătorilor și acordarea premiilor oferite de Institutul Cultural Român, veți putea urmări filmul „The Truth”, în regia lui Hirokazu Koreeda cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, ce a deschis Festivalul de la Veneția în 2019.
Dorim să vă asigurăm că, BIFF va implementa normele stabilite de autorități și apelează la cooperarea și înțelegere din partea participanților la festival, în vederea desfășurării evenimentului în condiții de siguranță
Festivalul este organizat de Fundația Charta, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.

BIFF este un proiect cultural finanțat prin Ministerul Culturii.
Festivalul este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Institutului Cultural Român și al Centrului Național al Cinematografiei.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.