Marius Matache lansează Aripi de flutur, o misterioasă poveste de dragoste pe note muzicale

După ploi de toamnă (Plouă) și armonii de primăvară (Primăvara), cel de-al treilea extras pe single de pe viitorul album Marius Matache se dorește a fi o piesă numai bună de ascultat într-o zi toridă de vară. Aripi de flutur păstrează sound-ul nou pe care artistul și l-a dorit pentru noul album, preconizat a fi lansat în toamna acestui an, cel puțin pe rețelele de streaming.

Aripi de flutur este acel tip de piesă pe care o asculți și noaptea, la malul mării, și ziua, în fuga mașinii sau trenului. Un amestec de energie, erotism și mister, piesa descrie o poveste de dragoste efemeră, cât bătaia unei perechi de aripi, dar intensă, aproape paroxistică.

Versurile piesei sunt semnate de Daniel Ioniță, producătorul muzical este, ca mereu în ultimii ani, Victor Panfilov, ce a coordonat o echipă formată din Marcel Moldovan (tobe), Vlady Săteanu (bas), Sorin Romanescu (chitară electrică) și Lyuben Gordievsky (pian Rhodes).

Sunt tipul de artist care experimentează în permanență, ca stil, ca sonorități și, în ciuda constanței cu care am lucrat cu poeți ca Sorin Poclitaru sau Loredana Tudor-Tomescu, caut mereu texte ale unor poeți cu stiluri diferite, care să mă provoace să le convertesc poeziile în muzică, dar și cu instrumentiști diferiți. În cazul piesei Aripi de flutur, premiere sunt atât textierul, Daniel Ioniță, dar și prezența lui Sorin Romanescu, un chitarist excepțional, pe care sunt onorat să îl am prezent pe album.

Colaborarea cu Daniel Ioniță este, poate, o surpriză pentru unii, ne-am cunoscut în 2019, cu ocazia lansării antologiei bilingve de poezie română Testament. 400 de ani de poezie românească, pe care acesta o coordonează. Întâlnindu-ne ulterior într-un cadru informal, am descoperit că avem o percepție similară în ceea ce privește atât poezia, cât și rolul muzicii folk în accesibilizarea poeziei pentru public. Iar poezia sa, Aripi de flutur, s-a potrivit perfect pe o linie melodică ce mă “bântuia” de multă vreme, parcă așteptându-și proprietarul literar.

Deși originar din folk și dedicat folkului prin tot ceea ce face pe scenă și dincolo de ea, Marius Matache este un artist cu un suflet lipit de muzica rock, astfel că influențele se resimt și pe acest al 4-lea album ce tocmai a fost finalizat.

Credits

Muzică: Marius Matache

Versuri: Daniel Ioniță

Producător: Marius Matache

Info

Marius Matache activează în muzica folk de peste 17 ani, timp în care a lansat 3 albume de autor: HOINAR prin Piața Matache (2013), Alchimie (2016), Ninsorium (2020). De asemenea, a apărut pe o serie de albume colective (Folk din pana mea vol. 1 și 2, Fălticeni Folk 2014, Ziua de mâine 2008) sau în calitate de invitat (Țapinarii – 2010 ani de folk alternativ) și a participat, în calitate de producător la albumul POE3 – note lângă note (2020), în care artiștii au fost tineri elevi din școli și licee din Sectorul 3 al capitalei.

Promotor al muzicii folk prin portalul de muzică folk www.ForeverFolk.com, realizare de emisiuni radio (RR Cultural, RFI România, Radio Seven) și proiecte de educație muzicală în școli și licee.

Social media

www.mariusmatache.ro 

Youtube: www.youtube.com/mariusmatache

Facebook: www.facebook.com/MariusMatacheOficial

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.