NATIONAL GEOGRAPHIC PREZINTĂ UN DOCUMENTAR EXCLUSIV DESPRE TITANIC. TITANIC: RENAȘTEREA DIGITALĂ

O nouă perspectivă asupra celei mai faimoase tragedii maritime

Pe 14 aprilie se împlinesc 113 ani de la scufundarea navei R.M.S. Titanic – un eveniment care continuă să fascineze lumea întreagă. National Geographic prezintă TITANIC: RENAȘTEREA DIGITALĂ, un documentar impresionant de 90 de minute care oferă o perspectivă fără precedent asupra celei mai celebre tragedii maritime din istorie. Utilizând o tehnologie de scanare subacvatică de ultimă generație și 715.000 de imagini digitale, documentarul prezintă cel mai precis model al Titanicului creat vreodată: o replică digitală la scară 1:1, fidelă până la ultimul nit.

Realizat de Atlantic Productions, documentarul TITANIC: RENAȘTEREA DIGITALĂ va avea premiera pe 14 aprilie, ora 23:00, la National Geographic.

În 2022, regizorul premiat Anthony Geffen și echipa sa au lucrat alături de compania Magellan, specializată în cartografiere subacvatică, pentru a realiza cel mai amplu proiect de scanare 3D de acest gen, la o adâncime de 3.800 de metri în nordul Atlanticului. Pe parcursul a trei săptămâni, echipa a lucrat non-stop, colectând 16 terabiți de date, 715.000 de imagini și filmări 4K, obținând o reprezentare a epavei fără precedent.

După aproape doi ani de analiză minuțioasă, un grup de istorici, ingineri și experți criminaliști de renume – inclusiv analistul Titanic Parks Stephenson, experta în metalurgie Jennifer Hooper și căpitanul Chris Hearn – s-au reunit pentru a reconstrui ultimele momente ale navei. În cadrul documentarului, aceștia pun sub semnul întrebării teorii vechi și aduc la lumină noi perspective despre ce s-a întâmplat, cu adevărat, în acea noapte tragică din 1912.

Folosind o scenă LED imersivă de dimensiuni reale, experții au putut „păși” virtual printre rămășițele Titanicului, de la camera cazanelor, unde inginerii au luptat până în ultima clipă să mențină electricitatea funcțională, până la luxoasele cabine de primă clasă și punctul exact unde corpul navei s-a rupt în două.

Această analiză aprofundată pune sub semnul întrebării teoriile existente și dezvăluie noi perspective asupra evenimentelor din acea noapte, oferind publicului posibilitatea de a înțelege mai bine tragedia care continuă să fascineze lumea întreagă.

# # #

Despre conținutul National Geographic

Conținutul său divers include filmul Free Solo, premiat cu Oscar® și BAFTA, filmele nominalizate la Oscar Sugarcane, Fire of Love și Bobi Wine: The People’s President, franciza câștigătoare a premiului Emmy® 9/11: O zi în America și JFK: O zi în America, serialul Animals Up Close, câștigător al premiului Emmy®, serialele Trafficked cu Mariana van Zeller, Life Below Zero și Secrets of the Whales, pe lângă multiplele premii National Magazine Awards, finaliști ai premiului Pulitzer și câștiguri Webby. Vizitați nationalgeographic.com și natgeotv.com sau explorați Instagram, Threads, Facebook, LinkedIn, YouTube, TikTok și Reddit.

Despre Atlantic Productions

Atlantic Productions este o companie de producție factuală independentă multipremiată. Atlantic a câștigat peste 50 de premii internaționale, inclusiv 11 Emmy și 5 BAFTA. Filmele Atlantic au fost văzute de peste un miliard de oameni. Acestea includ 13 proiecte cu David Attenborough, inclusiv „Marea Barieră de Corali”, „Prima viață” și „David Attenborough îl întâlnește pe președintele Obama”. Alte documentare includ „Return to the Titanic”, „Nefertiti Resurrected”, „Belsen: Povestea noastră”, seria istorică «Țara promisă» și «Încoronarea» cu Regina Elisabeta a II-a. Filmele de teatru includ „The Wildest Dream: Cucerirea Everestului”, ”Hawking: Can You Hear Me?” și «David Attenborough’s Natural History Museum Alive». Atlantic Productions face parte din Atlantic Studios, care sunt pionieri în povestirea imersivă. Producător al documentarului „Titanic: The Digital Resurrection”, Anthony Geffen este un regizor premiat cu mai multe premii Emmy și BAFTA. El a făcut parte din expediții care au călătorit până în vârful lumii, Muntele Everest, și până în cel mai adânc punct al oceanelor lumii, Groapa Marianelor. Anthony a fost implicat în cercetarea Titanicului timp de mulți ani. În 2019, Anthony a pregătit expediția pentru prima scufundare pe Titanic din ultimii 14 ani, împreună cu Victor Vescovo și Parks Stephenson. De asemenea, el a realizat un film anterior National Geographic, „Return to the Titanic”. Anthony a fost creierul din spatele scanării Titanicului, care a fost efectuată de Magellan.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.