Ultimul dans al libelulei

– premieră pe țară la Naționalul Craiovean – 

La Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va avea loc premiera pe țară a piesei Ultimul dans al libelulei de Cornel Mihai Ungureanu. Primele reprezentații sunt programate miercuri, 19 mai și joi, 20 mai, ora 19:00. Spectacolul se joacă în Sala Mare „Amza Pellea” a teatrului. 

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Iulia Lazăr, Alina Mangra, Tamara Popescu, Dragos Măceșanu, Marian Politic, Cătălin Mihai Miculeasa, Mihai Viță. Regia spectacolului este semnată de Florin Caracala, scenografia de Lia Dogaru și muzica de Eduard Draude.

Cotidianul azilului de bătrâni în care locuiesc 4 rezidenți este influențat de intervențiile asistentei medicale și ale motanului, acesta din urmă complice în toate situațiile care animă atmosfera încremenită în timp. Un șir de situații pline de umor, amintiri depănate cu sau fără perdea, melancolie, mister. Atmosfera, aparent liniștită este tulburată de apariția unui personaj cel puțin incert.  

Ultimul dans al libelulei scris de craioveanul Cornel Mihai Ungureanu în anul 2012 este un text premiat la concursul de dramaturgie FestCo (Festivalul Comediei Românești, București).

Autorii nu fac spectacol. Nici spectacole. Suntem la teatru, tărâmul regizorilor și-al actorilor. Dar bucuria mea ar fi să ne simțim bine în această seară, să o privim în față, fără spasm ori resentimente, să râdem și să ne veselim! În definitiv, suntem cu toții libelule, iar viața e ultimul nostru dans – Cornel Mihai Ungureanu

Florin Caracala se află la a treia colaborare cu Naționalul craiovean, după  White Room de Alexandra Badea în anul 2019 și Pescărușul după A.P.Cehov în actuala stagiune, un proiect realizat cu studenții Universității din Craiova – Facultatea de Litere.

M-aș bucura dacă nu s-ar asemăna între ele spectacolele mele. Cât despre felul în care mă poziționez, nu pot spune eu, cu precădere, unde anume mă situez. Niciodată nu m-am gândit la asta. Și nici nu vreau să mă gândesc la asta. Îmi place să cred despre mine (mă alint, probabil, acum) că mă situez în apropierea centrului problemelor societății (reale) în care ființez. – Florin Caracala

ULTIMUL DANS AL LIBELULEI

de Cornel Mihai Ungureanu 

Regia: Florin Caracala
Scenografia: Lia Dogaru 

Muzica: Eduard Draude

Cu: Iulia Lazăr, Alina Mangra, Tamara Popescu, Dragos Măceșanu, Marian Politic, Cătălin Mihai Miculeasa, Mihai Viță

Teaser: https://fb.watch/5xMZF-LQkv/

Prețul biletelor este 45; 35; 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 44; 34; 24 lei pe platforma online. https://ebilet.tncms.ro/ebilet

Biletele se pot achiziționa astfel:

– online, de pe https://ebilet.tncms.ro/ebilet

– rezervare telefonică, la numărul 0251.413.677. / Agenția teatrală

 Contact Agenția teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677

Program: 

Luni – joi: 11:00 – 16:30

Vineri – sâmbătă: 11:00 – 19:00

Duminică: închis

TEATRUL NAȚIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA este o instituție culturală românească de prestigiu a cărei lungă și bogată istorie de 170 de ani a culminat cu spectacolele legendare ale lui Silviu Purcărete, prezentate în cadrul celor mai importante festivaluri de teatru din întreaga lume dar și cu imensul succes internațional al Festivalului Shakespeare, care aduce în România spectacole de pe cinci continente, la fiecare doi ani. 

Acum, cu o viziune contemporană, Naționalul craiovean abordează perspectivele prezente și viitoare, adresându-se unui spectru din ce în ce mai larg de public, în conformitate cu provocările actuale. 

https://www.facebook.com/tncms.oficial
https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.