Naționalul craiovean inițiază GALA COMUNITĂȚII CULTURALE

Finalul anului 2022 a adus după sine un scurt bilanț al anilor ce au trecut poate prea repede, în vâltoarea sanitară ce s-a declanșat în martie 2020. 

În ciuda pandemiei ce a supus la tăcere întreaga lume, Naționalul craiovean a reușit să construiască o multitudine de proiecte relevante pentru comunitatea locală, pentru breasla teatrală, pentru artiști. 

Ultimii trei ani au poziționat Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova drept inițiator al unor programe ce impun noi mijloace de comunicare și exprimare artistică, atât de necesare în perioade marcate de dezastre sociale și situații în care viața și sănătatea omenirii sunt puse la grea încercare.  

Asemeni Naționalului craiovean, și celelalte instituții culturale din Municipiul Craiova au derulat proiecte și evenimente relevante în comunitatea locală și națională: Opera Română Craiova, Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova, Filarmonica Oltenia, TRADEM – Casa de Cultură Traian Demetrescu” Craiova, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” Craiova, Muzeul de Artă Craiova, Muzeul Olteniei Craiova, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj. 

Prin urmare, Naționalul Craiovean a considerat acest sfârșit de an un bun prilej pentru a fi alături de toate instituțiile de cultură craiovene, într-o gală care va celebra reușitele profesionale ale tuturor celor nouă instituții de cultură.  Artiștii independenți sunt de asemenea parte relevantă a identității culturale a unui oraș care își propune o dezvoltare durabilă în sfera spirituală mai amplă.

De asemenea, GALA COMUNITĂȚII CULTURALE este un bun prilej de a suda o comunitate puternică în jurul instituțiilor de cultură din Craiova.  

Evenimentul va avea loc joi, 15 decembrie 2022, ora 19:00, pe scena Sălii Amza Pellea” a Teatrului Național Marin Sorescu”. 

Se anunță a fi o seară specială, dedicată nu numai mediului cultural, ci și tuturor celor care au contribuit la desfășurarea proiectelor Teatrului Național „Marin Sorescu”, reprezentanți ai mediului privat, colaboratori și instituții partenere. 

Instituții participante la GALA COMUNITĂȚII CULTURALE, alături de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova

  1. Opera Română Craiova 
  2. Teatrul pentru copii și tineret „Colibri” Craiova
  3. Filarmonica Oltenia
  4. TRADEM – Casa de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova
  5. Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” Craiova
  6. Muzeul de Artă Craiova
  7. Muzeul Olteniei Craiova
  8. Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj
  9. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj

TEATRUL NAȚIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA

https://www.facebook.com/tncms.oficial
https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.