Cine scapă viu din “Scapă, dacă poți 2! Turneul Campionilor”?

După ce ne-a ținut cu sufletul la gură acum doi ani, celebrul thriller “Escape Room” revine în forță cu un nou puzzle mortal care promite să ne captiveze vara aceasta. “Scapă, dacă poţi 2! Turneul Campionilor” ne prezintă un scenariu și mai complex: dacă înainte jocul se desfășura în camere de evadare, acum se poate întampla oriunde, ceea ce suprasolicită abilitățile jucătorilor. E doar un joc, dar de reușita acestuia depinde însăși viața lor. Să înceapă „Turneul Campionilor”! O premieră terifiantă – din 16 iulie 2021, în cinematografele din toată țara. 

Vă amintiți camerele de evadare ucigașe, care exploatau la maximum abilităţile creative ale jucătorilor de a rezolva probleme într-un timp limită, în faţa unei uşi încuiate? Ei bine, provocarea revine cu și mai mult suspans! Regizorul Adam Robitel, deja celebru pentru producții horror (precum “Insidious: The Last Key”, „The Taking of Deborah Logan” și primul film „Escape Room”), ridică acum miza în „Scapă dacă poți 2: Turneul Campionilor”. Șase oameni se trezesc blocați într-un labirint de capcane letale. Pentru a evada, trebuie să descopere ce au în comun, dar ce urmează să descopere îi va șoca pe toți. 

Zoey (Taylor Russell) şi Ben (Logan Miller), cei doi supraviețuitori din camerele maleficei corporații Minos, sunt hotărâţi să afle cine i-a ucis pe ceilalţi şi să prevină alte crime. Pe măsură ce investigațiile le relevă din misterele sumbre ale organizației, se strânge lațul și este inevitabil că îi pândesc noi pericole. De exemplu, o distracție mortală în Turneul Campionilor, alături de alți supraviețuitori ai jocurilor anterioare. Și, pentru că deja s-au dovedit abili în indicii, puzzle-uri și evadări, acum, gradul de dificultate este și mai ridicat, iar victimele nici nu-și imaginează ce provocări îi așteaptă. Deja au înfruntat focul, frigul, gravitaţia, gazele otrăvitoare, iar la finalul primului film apăruse indiciul că ar fi captivi într-un avion. Surpriza este că, de data aceasta, jocul nu este limitat la camere convenţionale, ci se poate desfăşura oriunde: în metrou, pe o plajă cu imagini de vedere și nisipuri mişcătoare, într-o bancă art-deco protejată de lasere mortale sau pe o stradă din New York lovită de ploaie acidă. În plus, crește presiunea: ai doar o oră să rezolvi puzzle-ul şi să ieşi din joc. Tic-tac, tic-tac, tic-tac…

Producătorii se întrec pe ei înșiși în ceea ce privește scenografia și artele vizuale implicate în noul thriller, fiecare cameră având o coloristică și o vibrație aparte. De fapt, „camerele sunt vedetele filmului”, spune producătorul executiv Karina Rahardja. “Sunt tulburător de frumoase şi letale, ceva ce oamenii nu au mai văzut.” Edward Thomas, designerul de producţie câştigător al unui premiu BAFTA, creează mecanismele jocurilor: “Proiectarea acestui film este deosebit de dificilă; sunt atât de multe piese mobile şi fiecare poate fi periculoasă dacă actorii sau camerele nu ating marcajul potrivit. Se întâmplă multe lucruri, este într-adevăr o maşină bine unsă şi bine reglată şi aşa trebuie să fie. Aceste camere sunt ucigaşe.”

Regizorul Adam Robitel a creat “Scapă, dacă poţi: Turneul Campionilor” după un scenariu de Will Honley şi Maria Melnik & Daniel Tuch şi Oren Uziel, pornind de la o poveste de Christine Lavaf & Fritz Bohm. Filmul este produs de Neal H. Moritz, avându-i drept producători executivi pe Adam Robitel, Karina Rahardja şi Philip Waley, iar Oren Uziel este coproducător. Marc Spicer ACS  este director de imagine, iar Edward Thomas, designer de producţie. Editori: Steven Mirkovich, ACE şi Peter Pav. Muzica este compusă de Brian Tyler & John Carey. 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.