Premieră la unteatru: De unde vin copiii adulții?
|Pe 21 septembrie, de la 18:00, va avea loc la unteatru prima din cele zece reprezentații ale spectacolului de comedie De unde vin copiii adulții?. Regia spectacolului este semnată de Mihaela Sîrbu, iar din distribuție fac parte actorii Cătălin Coșarcă, Doina Antohi, Dan Murzea și Andreea Mateiu. Scenele sunt inspirate din experiențe personale.
Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa https://arcub.ro.
Comedie în versuri, mal-entendu, comedie fizică, și chiar un moment de musical vor pune în lumină relația noastră cu rușinea. Pornind de la creativitatea debordantă de care oamenii dau dovadă când vine vorba de părți specifice ale corpului, spectacolul explorează una dintre cele mai grele moșteniri transmise de la o generație la alta: pudoarea.
Adulții de azi vin din copiii de ieri, care vin din adulții de alaltăieri și așa mai departe, purtând în ei tot bagajul de rușine care poate face rău și copiilor de azi.
Ce le-ar spune adulții de astăzi versiunii lor din adolescență?
„Dacă m-aș întâlni cu mine la 16 ani, m-aș sfătui să combin acumularea de informații din surse științifice și credibile cu ascultarea propriului corp, a dorințelor și crispărilor lui. Și să decid orice ar fi cu un minut mai târziu decât îmi vine s-o fac.” – Monica Anastase, manager de proiect, fondatoarea !MPRO – Festival.
Biletele pot fi achiziționate de pe www.unteatru.ro. Următoarele reprezentații vor avea loc pe 25 septembrie (de la 19:00 și 21:00) și 26 septembrie (20:00).
Despre Om cu Om
Platforma Om cu Om este o inițiativă a Asociației Tam-Tam, asociație fondată în 2007 cu scopul de a sprijini teatrul independent din București prin proiecte de spectacole și cursuri pe subiecte relevante întregii societăți.
Despre unteatru
Un proiect independent lansat în urmă cu 12 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru. În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. La începutul anului 2021, unteatru a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către Președintele României.