Tenis de 14 grade

Dacă ați fost atenți, în acest weekend unii dintre noi nu au avut ce face pe acasă (vorba vine) și cu racheta pe umăr s-au prezentat la Bloggers Open. Curajoși băieți și fete, n-am ce spune. Să joci tenis la 14 grade … trebuie să ai voință și un gram de ceva în plus. Lista participanților este una lungă dar evoluția competiției a fost pe măsura așteptărilor (părerea mea). Adică vedetele turneului și-au văzut de treabă în dreapta schemei de mai jos în timp ce amatorii, în stânga. Deh, cine are parte de cateva zile de antrenament pe aceleasi terenuri unde se desfășoară competiția … altă viață. Nu este o generalitate acest fapt pentru că așa cum am avut surprize la Cupa Bloggerilor la tenis, la Bloggers Open am avut parte de altele.

Adică George Dina și Bogdan Găvan, cei doi finaliști din tabloul principal de la Bloggers Open. Mâna sus repede dacă îi recunoașteți. Mai sunt și alte surprize dar pe tabloul feminin. La acest capitol am să vă las pe voi să disecați în „paișpe” ce și cum dar am auzit că fetele au avut câteva meciuri interesante. Chiar mai interesante decât domnii de mai jos.

DSC_6671

Ce am făcut eu

Foarte simplu. Am pornit spre teren cu capsa pusă și un chef de joc sub nivelul așteptărilor mele. Adică un handicap din start. Așa se explică pierderea primului meci și ratarea tabloului principal. La acest aspect adaug și faptul că urăsc sistemul de super tie-break. Pur și simplu îmi taie tot cheful și elanul de a juca ceva. Adică după ce abea te încâlzești … gata, s-a terminat, acum stai nițel pe bară. La edițiile viitoare ale Cupei Bloggerilor la tenis și Bloggers Open, dacă se vor mai ține, nu mă voi mai prezenta. Nu are rost. A fost frumos, interesant cu vârf și îndesat, merită încercate ambele competiții dar … prefer alt sistem de joc. Din super tie-break nu înțeleg nimic. Am apucat să joc ceva tenis de abea prin semifinalele din tabloul secundar (adică al loserilor, da). Nu știu cum s-a întâmplat dar oricât am încercat să îi evit pe Toma Nicolau și Cristian Șuțu … mai ales pe ultimul (nu știu de ce, mi se pare într-un fel așa … ),  m-am trezit cu Toma pe cap, pardon, peste fileu. Recunosc faptul că i-am cerut, în particular, un meci domnului Toma (așa de amuzament, să vedem cine ar fi câștigat dacă ne-am fi întâlnit peste fileu), dar nu mă așteptam să și jucăm pe bune … cumva. Am jucat și … îl felicit pentru perseverență. Cât despre meciul cu Andrei Cișmaru …

Apreciez sinceritatea (deşi nu sunt singurul care a contribuit la ea). Mă întreb cu se simte și domnu` Toma. tnid Ar mai fi câteva lucruri pe care nu le pot trece cu vederea. Până și cel mai novice jucător de la Bloggers Open a reușit să joace … ceva.

Si …

 

Meciul demonstrativ

Atât cât l-am prins, pentru că Roșia aia Montană a blocat de tot traficul prin unele zone din București, meciul demonstrativ de la Blogers Open a fost o adevărată plăcere să îl urmărești de pe margine. S-a râs, s-a glumit mult și cel mai important a fost un meci de tenis degajat. Fără presiunea unui punct pierdut sau a unei lovituri stângace. Sub privirile asistenței, a aparatelor foto cât și a camerelor de filmat, Ana Maria Brânză, Alina Dumitru, Max de la Dj Project și Liana Ungur s-au distrat copios într-un meci de dublu pe care aș vrea să îl văd și la ediția viitoare a Bloggers Open. Totul are un început, nu ? Ar fi interesant dacă am include cumva aceste competiții, Cupa Bloggerilor și Bloggers Open în sistemul tenis partener. Cred că nu sunt singurul care ar susține așa ceva, nu ?

 

După două experiențe, una de joc la peste 35 de grade (Cupa Bloggerilor) și una la fix 14 grade (Bloggers Open), sincer vă spun că prefer să mă bată soarele în cap și să prin bronz cu guler decât să fug de la teren imediat după meci din cauza frigului. Poate anul viitor Bloggers Open se va desfășura la temperaturi mai plăcute decât … 14 grade.

Bloggers Open 2013 a fost un eveniment organizat de GM Tennis și susținut de OrangeSony Mobile și Sarto Made to Measure.

Mulțumiri speciale: Toma Nicolau și Andreea Burlacu.

1270031_241828935966657_681921340_o 901348_241778475971703_1593348778_o 980287_241778392638378_1808192920_o 1264598_241828955966655_1703889979_oFoto: GM Tenis.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.