Weekend francez prelungit la “Cinema sub clar de lună”

Patru comedii franceze sunt proiectate de joi până duminică în aer liber la București, pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa Vernescu). Este a treia serie de proiecții sub egida ”Cinema sub clar de lună”, după ce primele două au fost complet sold out.

Joi, 20 august, bucureștenii văd în premieră Thalasso, o comedie-eveniment, în care provocatorul scriitor francez Michel Houellebecq îl întâlneşte pe actorul Gérard Depardieu la un centru de terapie cu apă de mare. Cei doi încearcă să supravieţuiască regimului care ar trebui să le îmbunătăţească sănătatea, dar curând de programul lor zilnic se alege praful….
Filmul a fost proiectat la TIFF anul acesta, iar Cahiers du Cinéma scrie că ”întâlnirea dintre Houellebecq și Depardieu e o demonstrație de anarhie și trivialitate deseori jubilatoare, între supraviețuire etilică și delicioase pusee mistice”.
Trailer Thalasso

Vineri, 21 august, e proiectat Hippocrate, o tragicomedie despre limitele și maturizarea unui tânăr doctor rezident confruntat cu realitatea din sistemul medical. Filmul a avut premiera la Cannes, a câștigat un Premiu César, iar The Hollywood Reporter scrie despre el că e ”un portret comic-sumbru cu accente sociale al unui spital din Paris văzut prin ochii unui tânăr rezident”.
Trailer Hippocrate

Sâmbătă, 22 august, e rândul filmului Doubles Vies / Vieți duble, o comedie intelectuală despre viața literară pariziană, cu o distribuție de zile mari: Juliette Binoche și Guillaume Canet. Filmul s-a văzut în premieră la Festivalul de la Veneția și e „un vodevil foarte franțuzesc, bazat pe quiproquo-uri, retorică și contraplanuri. Dar și, în subtext, pe nostalgia
literaturii de dinainte de apariția cărților în format electronic” (Le Nouvel Observateur).
Trailer Doubles Vies / Vieți duble

Duminică, 23 august, weekendul francez prelungit la ”Cinema sub clar de lună” se încheie cu Patients / Pacienții, o comedie plină de speranță despre câțiva tineri care ajung într-un centru de recuperare în urma unor traumatisme. Patients este ”un magnific imn pentru viață” (Le Parisien) și a avut un succes fulminant în Franța, unde a strâns peste un milion de spectatori.
Trailer Patients / Pacienții

Filmele Hippocrate și Patients / Pacienții sunt proiectate în parteneriat cu Institutul Francez din România, în cadrul programului ”Elvire Popesco Hors les Murs” Proiecțiile încep la ora 21:00 în aer liber, într-un spațiu amplu alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa Vernescu), care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranță sanitară.

Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro.

„Cinema sub clar de lună“ va continua în același loc în fiecare weekend până pe 27 septembrie, cu câte un film pe seară, de joi până duminică. Bucureștenii pot vedea, între altele, filme premiate la TIFF-ul de anul acesta, dar și lungmetraje din diverse secțiuni ale festivalului, plus alte titluri europene premiate sau cu succes la public.

„Cinema sub clar de lună“ este un proiect al Asociației Festivalul de Film Transilvania (AFFT) și vine în întâmpinarea cinefililor, oferindu-le posibilitatea ca, până la deschiderea sălilor de cinema, să vadă filme pe ecran mare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.